Συνάντηση #4

Τρίτη 17 Μαΐου 2022
ΣΕΡΑΦΕΙΟ (Εχελιδών και Πειραιώς 144)
19:00 - 21:00

Πόλεμος, Πανδημία, Πληθωρισμός:
Ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για την οικονομία

Η τελευταία δεκαετία έχει αναδείξει τη σημασία αποτελεσματικής διαχείρισης πολυ-κρίσεων (polycrises). Οι παράλληλα εξελισσόμενες και αμοιβαία τροφοδοτούμενες αυτές κρίσεις δημιουργούν τεράστιες προκλήσεις για το σύγχρονο κράτος, είτε σε εθνικό είτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Πόσο καλά μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην τελευταία πολύ-κρίση των ‘3Π’ (πόλεμος, πανδημία, πληθωρισμός) που βιώνουμε; Τι εργαλεία ανάλυσης και διαχείρισης έχουμε; Πόσο απαραίτητη είναι η διεπιστημονική προσέγγιση αυτής της σύγχρονης μορφής κρίσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν ολιστικά οι απορρέουσες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις;

Ρώτα πριν
την εκδήλωση!

Βρες τη δημοσίευση της εκδήλωσης στα social media και σχολίασε με το ερώτημά σου!

blavoukos_green_bubble

Σπύρος Μπλαβούκος

Ο Σπύρος Μπλαβούκος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση στην Ανάλυση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών. Είναι Διευθυντής του Δικτύου Αριστείας Jean Monnet για τις σχέσεις της ΕΕ με τον ΟΗΕ και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στις Διεθνείς Διαπραγματεύσεις, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η κύρια ερευνητική του δραστηριότητα εστιάζει στην ανάλυση πολυμερών διαπραγματεύσεων οικονομικής και πολιτικής φύσης, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνών Οργανισμών γενικότερα καθώς επίσης και στην ανάλυση του συστήματος εξωτερικών σχέσεων της ΕΕ.

oikonomidis_green_bubble

Γιώργος Οικονομίδης

Ο Γιώργος Οικονομίδης είναι Καθηγητής στα Οικονομικά στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, της Σχολής Οικονομικών Επιστημών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Είναι ερευνητικός συνεργάτης του διεθνούς Ινστιτούτου CESifo που έχει έδρα το Μόναχο όπως επίσης και της Επιτροπής Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής (ΕΜΕΚΑ) της Τράπεζας της Ελλάδος. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη Μακροοικονομική Θεωρία και Πολιτική. Τελευταία, το ερευνητικό του ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στη μελέτη μεταρρυθμίσεων που αφορούν στο δημόσιο τομέα χρησιμοποιώντας δυναμικά στοχαστικά υποδείγματα γενικής ισορροπίας. Από τον Σεπτέμβριο του 2020 εκτελεί, κατόπιν εκλογής, χρέη Προέδρου του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Newsletter

Social Media

Διεύθυνση: Βίκτωρος Ουγκώ 15, Μεταξουργείο 10437, Αθήνα

E-mail: info@esproject.gr