Συνάντηση #2

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021
18:00 - 20:00

Κράτος και Δημόσιο Ταμείο: Έσοδα, Έξοδα, Συντάξεις

Στην συνάντησή μας θα συζητήσουμε για τις οικονομικές λειτουργίες του κράτους με έμφαση στη διάρθρωση και εξέλιξη των εσόδων και δαπανών του.

Πώς εξισορροπείται το Δημόσιο Ταμείο και ποιος ο ρόλος ελλειμμάτων και πλεονασμάτων; Ποιες οι κύριες κατηγορίες φόρων και άλλων εσόδων και πώς εξελίσσονται διαχρονικά; Πού κατευθύνονται οι δημόσιες δαπάνες και ποια η σημασία της διάρθρωσής τους; Ποιος είναι ο ρόλος του ασφαλιστικού συστήματος και πώς προσδιορίζονται οι εισφορές και οι συντάξεις; Πώς συγκρίνεται η λειτουργία του Δημόσιου Τομέα με άλλες Ευρωπαϊκές οικονομίες και τι ρόλο μπορεί να παίξει τα επόμενα χρόνια;

Ρώτα πριν
την εκδήλωση!

Βρες τη δημοσίευση της εκδήλωσης στα social media και σχολίασε με το ερώτημά σου!

New Project (1)

Νίκος Βέττας

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ, ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ – ΙΟΒΕ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Γενικός διευθυντής στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών και Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου έχει υπηρετήσει ως Πρόεδρος του Τμήματος Οικovoμικής Επιστήμης και μέλος του Συμβουλίου του Ιδρύματος. Kάτοχος διδακτορικού από το University of Pennsylvania. Έχει εργαστεί ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Duke University και Επισκέπτης Καθηγητής στο ΙNSEAD. Associate Editor του International Journal of Industrial Organization, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του European Association for Research in Industrial Economics και Ερευνητικός Εταίρος στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου. Έχει υπηρετήσει ως μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού και του European Advisory Group for Competition Policy της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Συνδιοργανωτής του Conference for Research on Economic Theory and Econometrics και εκ των επιμελητών του Beyond Austerity (MIT Press) – Πέρα από τη Λιτότητα (ΠΕΚ, 2017). Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Αναπτυξιακού Σχεδιασμού («Επιτροπή Πισσαρίδη»), 2020.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Newsletter

Social Media

Διεύθυνση: Βίκτωρος Ουγκώ 15, Μεταξουργείο 10437, Αθήνα

E-mail: info@esproject.gr